Hola de nuevo, Granada.
Door: Annick
Blijf op de hoogte en volg Annick
11 Juli 2015 | Spanje, Granada
Hierbij het eerste reisverslag van mijn nieuwe avontuur in Spanje. Het zullen deze keer misschien iets andere verslagen worden, omdat ik alleen voor familie en vriendinnen schrijf (en voor iedereen die hier per ongeluk expres terecht komt).
Wat heb ik jullie al veel te vertellen, dus dit wordt een ouderwets lang verslag, om het zo maar te zeggen!
Precies 12 dagen geleden kwam ik aan in het mooie Granada. Stiekem voelde het een beetje als thuiskomen hier in Andalusië :) Door een taxichauffeur naar mijn tijdelijke appartementje gebracht, wat aan het begin van de wijk Albaicin ligt. Bijna tegelijk kwam ook een ander Nederlands meisje aan: Danique. Ze woont in hetzelfde gebouw en het was heel fijn dat we de eerste dingen samen konden doen en regelen. Onze eerste zoektocht naar een supermarkt lijkt alweer maanden geleden. Tijdens de eerste werkdag hebben we nog een Nederlands meisje leren kennen: Jacqueline. Nu doen we eigenlijk alles samen en dat is erg gezellig! Ik hoop dat het waar is dat hoe meer je lacht, hoe langer je leeft, want dan hoef ik me daar geen zorgen over te maken! ;)
De eerste werkdag een beetje zenuwachtig richting het kantoor. Het is een half uur lopen ongeveer. Heen altijd goed te doen; op de terugweg gaan we 3x zo traag en lopen er liters zweet over onze rug. Lekker hoor.
Over het werk heb ik een heel goed gevoel! We hebben een gezellig trainingsgroep en er valt weer veel te leren, dus ik ben benieuwd naar de komende tijd en een klein beetje bang voor het moment dat ik echt zelf aan de slag moet. Op dit moment kijken we mee op de werkvloer en daarna hebben we nog 1 week training te gaan. Ik kom trouwens in het team wat voor Eneco werkt!
Ik heb inmiddels al redelijk wat tapas en glazen sangria naar binnen gewerkt. Het is hier zo makkelijk en heerlijk om eventjes op een terrasje te zitten met een drankje en een gratis tapa (vooral als je van die koele watersproeiertjes hebben hangen). Vrijdagavond is onze "nu-mogen-we-helemaal-los-op-die-tapas-en-drank" avond geworden met een deel van de trainingsgroep. Vorige week hebben we heerlijk lang op het terras gezeten met drankjes en tapas en gisteren hebben we dat ook gedaan, alleen was er toen nog een vervolg bij een feestje en daarna in een club. Die zijn hier open tot 7 uur 's ochtends, oleeee. Jullie snappen vast dat de zaterdagen dus niet echt waardevol zijn, maar dat zijn die vrijdagavonden tot nu hoe helemaal waard. Ik verwijs jullie graag door naar de foto's op facebook, voor een idee ;) Zondag is benoemd tot stranddag. Vorige week waren we in Nerja (wie had gedacht dat ik daar zo snel weer terug zou zijn) en morgen gaan we naar Motril. Mochten jullie je afvragen of we dat dan op de fiets of liftend doen: nee! Daarvoor hebben we een geweldig systeem: Blablacar. Voor een euro of 5 hoppen we bij een Spanjaard in de auto en die brengt ons naar het strand, of daar in de buurt. Geweldig toch?
We zijn ook druk met het regelen van onze Spaanse papieren en gegevens om hier nog een tijdje te kunnen blijven. Of nouja, druk met onze tijd daaraan verspillen. Het is niet echt te beschrijven hoe frustrerend het is, maar voor het idee: voor een klein pasje met 10 cijfers of iets daarop hebben we 9 uur gewacht. En dat was nog maar het begin... feest!
Verder heb ik ook een appartementje gevonden, ik ben ZO blij! Ik hoop dat het allemaal snel geregeld is met het contract etc. Het ligt geweldig: in de wijk Realejo (omdat jullie dat waarschijnlijk niks zegt: het is echt geweldig!). Hele leuke oude straten, een fijne sfeer, vele tapasbarretjes en dichtbij alles, joepie!
Nou, volgens mij heb ik het woord "geweldig" aardig wat gebruikt, maar dat omschrijft tot nu toe ook wel het beste hoe het me hier bevalt: geweldig! Het spijt me te moeten zeggen dat ik hier nog wel even ga volhouden.
Voor degene die graag op de hoogte willen blijven: meld je met je e-mailadres even aan, zodat je een melding krijg van een nieuw verslag (geen zorgen, ik heb geen tijd om elke week wat te schrijven dus geen spam alerts). Ik heb ook een nieuw Spaans nummer wat ik liever niet voor de hele wereld hier neer zet, dus mocht je die niet hebben maar wel graag willen: let me know!
Heel veel liefs vanuit het warme (heel warme) Spanje!
Un beso,
Annick
11 Juli 2015 - 23:12
Bert:
Fijn te horen dat het allemaal goed gaat en dat je het naar je zin hebt. Fijne tijd daar en werk ze.
Groeten,
Pa. -
12 Juli 2015 - 19:52
Janny De Nijs:
Heel fijn dat het alweer zo goed bevalt. Veel succes met de training verder en enorm veel succes en plezier met je nieuw job.
Groetjes Jan en Janny -
15 Juli 2015 - 14:18
Oma:
Lieve Annick,
Heb met veel interesse je verslag gelezen (opa vindt de letters zo klein, kan ze niet zien (zegt hij!!!0
Wat fijn dat je het zo goed naar je zin hebt! Super hoor! Mooi dat je nu ook een appartementje hebt! Is het dichter bij je werk misschien? Ben je inmiddels al verhuisd of gaat dat niet zo snel in die hitte daar?
Wat leuk dat je nu ook wat collega's waar je mee optrekt, gezellig!!
Hoop gauw weer iets te horen!
Dag hoor en ook groetjes van opa!
Liefs, oma xxx -
18 Juli 2015 - 23:41
Ome Johan:
He Annick,
Goed om te lezen dat je het geweldig hebt daar! Ik dacht dat die Spanjaarden ook zuchtten onder de economische crisis, maar zo te lezen is het daar voortdurend feest. Geen wonder dat het crisis is... -
18 Juli 2015 - 23:51
Johan:
... Fraai is dat, wordt mijn reactie gewoon afgebroken.... Ik vermoed hier kwade opzet van de Spaanse overheid :-( Enfin, wat ik maar wilde zeggen: ik vind dat je kranig weert in die Tapas-toko's en ook de Sangria-industrie is weer aan een opleving bezig sinds jouw komst. Kortom, Je zet je zelfs buiten werktijd met overtuiging in voor het herstel van de Spaanse economie. Prima hoor! Maar alles goed en wel... Zolang je je maar niet inlaat met een of andere kansloze hertog van Alva. Want je weet zelf nu wel wat daar van komt. Liefdadigheid is prima, maar je kunt ook te ver gaan! :-)
Werk ze en geniet er van daar!
Johan
Email: nederland-spanje:5-1@gmail.com -
20 Juli 2015 - 15:58
Nanja:
Hé Annick, Leuk te lezen dat je weer een nieuw avontuur bent begonnen in Spanje. Ik had gehoopt nog even af te spreken met je in NL. Maar ik ben na die lange periode in Australië maar kort in NL geweest (om daarna naar USA te gaan, nu wel weer in NL, maar hoop in okt. weer de hort op te gaan). Zo te lezen gaat het he-lemaal goedkomen daar. Ik hoop dat je nieuwe baan gaat bevallen. Ik geef je geen ongelijk, en zie mezelf als ik uitgereis ben ook nog wel in het land der tapas en wijn eindigen ;-) Veel plezier & kus