Tourists vs. backpackers
Door: annicknieuwkoop
Blijf op de hoogte en volg Annick
04 Maart 2011 | Australië, Melbourne
De afgelopen dagen waren geweldig, ik heb mijn backpack in het hostel gelaten en ben me dus als een echte toerist gaan gedragen. Dinsdag leek het redelijk weer te worden en dus reden genoeg om samen met Steffania naar de stad te gaan. We besloten de free tourist shuttle bus te nemen die langs bijna alle ‘belangrijke punten’ in de stad rijdt. Bijna meteen zijn we ‘off de bus gehopt’ om een kijkje te nemen in Chinatown en bij het Parliament. Doorgelopen naar de Carlton Gardens en vanaf daar weer in de bus gesprongen op weg naar Queen Victoria Market. Dit is echt een enorme markt waar ze van alles verkopen. Heel origineel is het niet, want in elk pad vind je minstens 10x dezelfde kraam. Wel de kans gehad om wat kaarten te kopen en daarna weer terug in de bus om door te rijden naar Victoria Harbour en Harbour Town, een winkelcentrum. Daar hebben we even wat gegeten en geprobeerd om zo fatsoenlijk mogelijk over de kade te lopen zonder weggeblazen te worden. Het waaide namelijk de hele dag gruwelijk hard. Heel enthousiast doorgelopen naar de volgende stop van de bus, totdat we erachter kwamen dat deze door werkzaamheden niet gebruikt wordt en dus konden we weer terug over die ellendige kade naar de vorige stop. Als je die stop dan ook niet meer terug kunt vinden, gaat de lol er wel een beetje vanaf, haha achja. Eenmaal in de bus weer even kunnen uitrusten en toen de zon ook nog doorbrak hadden we genoeg moed om de bus weer uit te springen. In de Royal Botanic Gardens om precies te zijn. Heel mooi en de stad leek opeens even heel ver weg. Terug gelopen naar Federation Square, waar Steffania de schok van haar leven beleefde toen ze voor haar biertje 11,50 dollar moest afrekenen. Oeps, haha lang leven mijn cola! Eenmaal terug in het hostel viel m’n kamergenootje in d’r bed en ze was ook niet van plan om er nog uit te komen, dus ben ik nog even naar het strand gelopen voor wat foto’s met zonsondergang!
Woensdag was de dag van mijn tour over de Great Ocean Road! Ik heb een enthousiaste poging gedaan om mijn spullen te verzamelen en te douchen zonder mijn 5 kamergenoten om half 7 ’s ochtends wakker te maken, maar dat was een soort van mission impossible. Uiteindelijk zat ik in een crappy busje met nog 20 anderen op weg naar de kust. Heuvel op vroeg ik me zo af en toe af of die bus het wel zou halen en wie er zouden moeten gaan duwen als het zover was (mij niet bellen), maar het ging goed! Heuvel af was weer een ander verhaal, dan kreeg het ding zo’n vaart mee dat het de vraag was of we ooit nog zouden kunnen stoppen. Maar, we kwamen levend aan bij onze eerste stop: Bells Beach. Vol bewondering staan kijken en daarna doorgereden naar Great Otway National Park, Lorne city en Kennett River. Daar heb ik trouwens mijn eerste wildlife koala’s gespot, wat niet zo heel moeilijk is want hard rennen ze niet! Helemaal trots natuurlijk zoveel mogelijk foto’s genomen en daarna weer in de bus op weg naar Apollo Bay. Een wandeling door het rainforest was het volgende en ondanks alle horrorverhalen die Mona (altijd feest, haha ja ik moest ook meteen aan de pudding denken) mij vertelde over spinnen, was het best leuk!
En daar waren ze dan, de 12 apostles! Verschillende stops gemaakt om zo veel mogelijk foto’s te maken en toen zelfs de zon nog even doorkwam, gingen we helemaal los natuurlijk. Echt geweldig mooi! Je kunt het zien op de foto’s, al laten die maar een heel klein beetje zien van hoe het echt was. Na het avondeten moesten we nog 2 uur terug rijden naar Melbourne en ondanks mijn zorgen over dat busje, haha heb ik daar maar kleine stukjes van meegekregen. Om 9 uur was ik terug in het hostel en heb ik niks meer meegemaakt van alles wat daar gebeurde, wat ook wel eens heel fijn is!
Gisteren, donderdag dus, ben ik naar Phillip Island geweest met de volgende tour. Het was met dezelfde organisatie en hiermee morgen ook van Melbourne naar Sydney touren, maar zo langzaam aan begin ik te begrijpen waarom mijn 30 kilo bagage bij die tour een probleem gaat zijn. Dat gaat noooit lukken in die busjes, als het er al in kan, komt het er waarschijnlijk nooit meer uit, maar ik hou goede hoop! Anyways, de tour begon in een klein stadje ‘Tooradin’ waar we konden lunchen en wat inkopen konden doen voor de rest van de dag. Er waren een Chinees meisje en een Braziliaanse jongen van de vorige dag en dus zijn we de hele tijd een beetje met elkaar opgetrokken, hartstikke gezellig! Om heel eerlijk te zijn hebben we elkaars naam niet eens meer gevraagd, omdat we toch al wisten dat we elkaar nooit meer zouden tegenkomen, haha maar best raar! We zijn doorgereden naar Maru koala & animal park en jaaa, natuuurlijk heb ik daar kangaroos en koalas gevoerd! Dat was echt super leuk! Nog leuker was om ze daarna in het wild te zien tijdens onze tocht over het eiland, maar dan is het zo lastig foto’s te maken als bewijs, haha! Bij het Swan Lake zijn we door een rainforest gewandeld en om heel eerlijk te zijn heb ik redelijk hard gelopen toen ik zag dat er overal spinnen boven het pad hingen. Ik ben nog harder gaan lopen toen er bordjes kwamen met instructies bij het zien van een slag, maar het was leuk, het was leuk! Pfff, I survived en was dolgelukkig toen we terug in de bus zaten op weg naar the Nobbies! Dat zijn twee enorme rotsen waar zeeleeuwen leven, helaas hebben we er geen gezien, maar wel wat verstopte penguins! Bij het restaurantje kregen we pizzas en een daarvan was de ‘crocoroo’ pizza, met guess what: krokodil en kangaroo! Dat was voor mij nog even een stapje te ver, ik heb nog 5 maanden de tijd om me voor te bereiden op het proeven!
Uiteindelijk zaten we op het strand, klaar voor de penguin parade. Elke avond na zonsondergang komen daar penguins aan land na een dag, of langer vissen op zee. Het zijn de little penguins en die zijn dus echt heel klein! Bij het horen van ‘penguin parade’, dacht ik aan honderden penguins die het strand op zouden komen stormen, haha maar goed, de 40 die echt kwamen, waren ook de moeite waard! Geweldig om te zien!
Rond middennacht kwam ik terug in het hostel, waar (natuurlijk) een dikke party bezig was die ik nu maar even hard voorbij ben gelopen. Meteen m’n bed ingesprongen en vanochtend heel dapper de wekker al vroeg gezet om nog even te skypen met mams, Fee en Stephanie, dat was leuk! Fijn om te horen dat ook daar alles goed gaat :)
Nu ga ik beginnen aan dat wat ik al een week uitstel: het opnieuw inpakken van mijn backpack en koffer. Ik mag namelijk maar 15 kilo mee op tour, terwijl ik minstens 30 bij me heb. Dat moet dus wel heel tactisch verdeeld worden als ik wil zorgen dat ze dat niet merken. Ach, uitdagingen maken het leuk toch! Morgenochtend vroeg vertrek ik vanuit Melbourne om in 3 dagen langs verschillende national parken, stranden en natuurlijk Canberra te touren en uiteindelijk aan te komen in Sydney, waar ik de komende vijf maanden zal blijven!
Sorry voor dit enorme verhaal, respect voor iedereen die dit stukje bereikt heeft, haha! En nogmaals: hartstikke bedankt voor al jullie leuke berichtjes en reacties, het blijft leuk om van jullie te horen :)
Foto's zijn vanaf nu te zien op: https://picasaweb.google.com/107471614742581338020/Australia2011?authkey=Gv1sRgCKKjk9jgudaPhwE&feat=directlink
Liefs Annick
04 Maart 2011 - 02:53
Inge:
Heel veel plezier op je driedaagse tour en succes met de backpack! :P
Grxxx Inge -
04 Maart 2011 - 08:09
Joël:
Volgens mij heb je nog geen kans gehad je te vervelen. Veel plezier en succes toegewenst. -
04 Maart 2011 - 08:27
Megan:
Annick!
Wat ben jij een bezig bij'tje zeg! Echt dapper dat je onder de spinnen door ben gelopen, het gaat vanzelf steeds meer wennen! En wat cute zeg van die koala's :).
Komende dagen veel succes met het reizen. Hier gaat alles goed:).
Liefs -
04 Maart 2011 - 10:01
Priscilla:
aaahh die koalaatjes!! super schattig! Je staat gewoon samen met een koala op de foto! haha! Ziet er echt zo mooi daar!!(dat heb ik volgens mij al 10x gezegdhaha!) Fijne reis richting Sydney!!
XX Pris -
04 Maart 2011 - 10:16
Leonie:
Aaah Annick! Echt superleuk zeg! Geniet van je tour en van Sydney natuurlijk!
xxx Leonie -
04 Maart 2011 - 14:50
Anneloes:
Moet elke keer hard lachen om je verhalen, het lijkt net alsof je het hier gewoon voor m'n neus vertelt ;)
Het ziet er allemaal zo gaaf uit!
Maar heel veel succes met in-/uit-/in-/uit-/inpakken en het reizen de komende dagen.
Liefs Anneloes -
04 Maart 2011 - 15:43
Raymond En Inge:
Hey Annick,
Wat een avonturen beleef jij zeg!
Leuk om te lezen!!
Veel succes met het inpakken en veel plezier op je tours, we blijven je volgen via je reisverslagen.
Liefs van ons allemaal! -
04 Maart 2011 - 17:52
Lisanne:
WAUWW!! Wat super gaaf zeg als die beesten! Je foto's zijn ook echt prachtig!! Jouw half jaartje in Australia is goed begonnen(A)! Geniet ervan en we mailen! Liefs -
04 Maart 2011 - 18:08
Oma En Opa:
Wat heb je een prachtig verhaal geschreven van je belevenissen. Ik hoop maar dat je bagage gekrompen is naar 15 kilo!! Anders blijft de helft achter! Hier is het mooi weer, maar wel koud. Ik stook nog steeds de open haard en dan haal ik hout bij jullie..Lieve Annick, we denken aan je!
Veel liefs xxx -
05 Maart 2011 - 20:39
Lieke:
Heey Niek!!
Leuk verhaal weer. En die foto's ook echt super vet joh, vooral dat je die koala beer voert (of zoiets:D).
Volgens mij ben je ook al lekker beetje bruiner geworden. Hopelijk maak je nog meer van die leuke avonturen mee. Je schrijft leuk en boeiend, dus ik kan alles wel goed van begin tot einde lezen hoor.. don't worry :).
Ik had je ook nog gekrabbeld om misschien eens te mailen of iets. Maar dat hoor ik anders nog wel!
Liefs X Liek -
08 Maart 2011 - 17:05
Nanja Wierda:
Haa Annick! Leuk leuk weer al jou aussi-adventures te lezen, jaloers...al die coole beesten daar :P Mooie foto's:D ...juist lekker de toerist uithangen hoor - dat ben je toch ook!! Ben beneieuwd naar je volgende toer! Kussie uit Londen