Come to Australia, you might... - Reisverslag uit Sydney, Australië van Annick Nieuwkoop - WaarBenJij.nu Come to Australia, you might... - Reisverslag uit Sydney, Australië van Annick Nieuwkoop - WaarBenJij.nu

Come to Australia, you might...

Door: annicknieuwkoop

Blijf op de hoogte en volg Annick

08 Maart 2011 | Australië, Sydney

… accidentally get killed. Voor meer informatie kun je even luisteren naar het volgende, een aanrader: http://www.youtube.com/watch?v=HmRexWQhs3M.

En dit is hoe mijn tour van Melbourne naar Sydney, ‘Southern Wanderer’, begon na een warm welkom van onze tourleider ‘Beaver’. Op zaterdagochtend om 6.30 zouden we vertrekken vanaf het hostel, dus iedereen was er netjes om 6.15 om te wachtend op de bus. Alleen één jongen kwam 2 uur (!) te laat en dus vertrokken wij 2 uur (!) te laat vanuit Melbourne. Ach, ‘we’re on a holiday’, dus het maakte niemand wat uit zolang we niet dachten aan het feit dat we 2 uur langer hadden kunnen slapen (!), haha.

Allereerst moet ik even kwijt dat Australië echt een eindeloos land is en dat elke keer als ik zeg ‘reden we verder’, of ‘een eindje rijden’, je dus zeker uit moet gaan van minimaal 2 uur. In ieder geval gingen we vanuit Melbourne op weg naar Wilsons Promontery National Park, een enorm gebied wat 2 jaar geleden bijna helemaal is afgebrand en dat is nog steeds te zien aan de zwarte bomen die er nog niet bovenop zijn gekomen. We hebben wat kangaroos gespot en daarna geluncht op Squeaky beach, wat erg mooi was, maar helaas geen zon voor ons daar! De tocht naar ons eindpunt voor die dag begon en na wat stops onderweg, kwamen we aan het eind van de middag aan in Lakes Entrance, een vissersstadje. Hier begint ook het langste strand van Australië: Ninety Mile Beach. De groep bestond uit 10 mensen en we verdeelden ons eerlijk over de kamers: alle 7 meisjes bij elkaar en de 3 jongens, haha achja. Ons avondeten bestond uit fish & chips (suprise suprise) en daarna zijn we nog naar het strand gelopen voor de zonsondergang, waar we helaas net iets te laat aankwamen. Daarna nog even met z’n allen in onze zelfgemaakte “woonkamer” gezeten en uiteindelijk viel iedereen om van de slaap.

De volgende ochtend moesten we om 6 uur uit bed, om half 7 ontbijten en om 7 uur weer in de bus op weg naar Thredbo, een ski-oord in de Australische Alpen (? haha). Na een half uur kwamen we bij de benzinepomp om te tanken, maar die was dicht. Weer een half uur terug gereden naar Lakes Entrance en ondanks dat we netjes op tijd vertrokken, waren we alsnog bijna 2 uur achter op schema. Maar, no worries mate! Na een aantal uur rijden kwamen we bij de Snowy Mountains aan, waar op dit moment bijzonder weinig ‘snowy’ aan is, maar dat mocht de pret niet drukken. Geweldig uitzicht vanaf sommige plaatsen en het was heel moeilijk voor te stellen dat er in de winter hier echt sneeuw ligt. De weg was ondertussen overgegaan op de zogenoemde ‘dirt road’. Een veel te smalle, onverharde weg langs een ravijn die ook nog eens tweerichtingsverkeer bleek te zijn. Awesome! Vooral toen bij de eerste tegenligger we dankzij de bomen nog redelijk op de weg bleven en iedereen angstig omkeek of de kar met al onze kostbare spulletjes er ook nog achter hing. Maar het ging goed en dat is gelukkig ook de enige tegenligger geweest tijdens de 4 uur op de deze weg. Dus behalve dramatisch gehobbel verliep het goed, tot het moment dat er van achterin de bus opeens heel hard ‘stooooooop’ geroepen werd en er dus meteen ook de rem opging. “Aaaaah, a spider!” Waardoor natuurlijk ook mijn aandacht getrokken was en ik (optimistisch als ik ben) naar buiten ging kijken naar de meest reusachtige spin ooit. De schrik was dan ook nóg groter toen bleek dat het beest (want het was echt een beest) IN de bus zat, in plaats van ergens hoog in een boom. Hij was groot, grijs en harig. Simon (held) probeerde hem te vangen, maar hij stopte ook al snel toen Beaver zei dat het waarschijnlijk een wolfspin is en ja, die bijten. Echt hoor, shoot me. Het beest kroop terug in zijn holletje in het plafond, maar geloof mij, ik heb geen hobbel meer gevoeld en geen ravijn meer gezien. Die rit leek langer dan ooit, maar op de een of andere manier bereikten we Thredbo. Normaal gesproken stikt het daar van de skiërs, maar aangezien er voorlopig nog geen sneeuwvlok valt, was het redelijk uitgestorven. Wij gingen met de skilift omhoog om dan te lopen naar de hoogste top van Australië, de Mt Kosciuszko. Het enige nadeel was dat we door alle vertraging nog maar 2,5 uur hadden om heel hard naar boven te rennen en weer terug naar beneden om de laatste skilift te halen. Vermoeiend was het zeker, maar ook wel fijn om even wat te doen na al het zitten in de bus (en doodsangsten uit te staan, haha), dus na 11 kilometer waren we redelijk trots op ons zelf!
Die avond hebben we nog even in de bar gezeten met het personeel, want dat waren eigenlijk de enige mensen die nog meer in het hostel verbleven, maar we lagen alweer vroeg in bed.

Natuurlijk stonden wij maandagochtend om 7 uur allemaal ‘enthousiast’ klaar voor het ontbijt. Helaas de kok niet, want die had zich verslapen en dus konden we pas om half 8 eten. Het waren wel lekkere pannenkoeken, dus dat maakte het dan weer een beetje goed. Uiteindelijk dan toch weer op weg en dit keer naar Canberra. Een klein drama die ochtend, want de spin had zijn plaats verlaten en zat nu dus ergens in de bus, maar niemand wist waar. Pas na een uur konden we een beetje ontspannen en hoopten we gewoon maar heel hard dat het beest ergens dood was neergevallen (en toch schrik je je kapot bij elke kriebel die je voelt). Na een ochtend in de bus kwamen we aan bij het Parliament House, wat er van buiten heel indrukwekkend uitzag! Van binnen was het nogal een saai gebouw en we zijn er eigenlijk in 10 minuten doorheen gelopen, op weg naar het dak! Want vanaf daar hadden we super uitzicht op het oude Parliament House en het monument voor WO II. In het enorme winkelcentrum hebben we even wat gegeten en rondgekeken (maar natuurlijk konden we niks kopen, want we zijn nog steeds een soort van backpackers en hebben dus sowieso geen ruimte voor extra bagage). Daarna was het tijd om in de bus op weg naar Sydney te stappen, waar we niet snel genoeg konden zijn. Gelukkig ging het redelijk snel en rond 6 uur kwamen we aan in Kings Cross. Ik heb heel veel geluk gehad toen ik per ongeluk het straatnaambordje zag van waar mijn hostel zat en dus kon ik op de goede plaats uitstappen en was ik na 10 minuten lopen in het hostel. Het ziet er prima uit en er is een goede sfeer! Dit hostel staat trouwens op nummer 2 in Australië als het gaat om vriendelijke sfeer, dus alleen al doordat iedereen dat steeds herhaalt, wordt de sfeer beter. Eigenlijk had ik vooral behoefte aan heel veel slaap, maar ik ben nog even naar The Suger Mill (een bar) geweest met Olli (Oliver) en Ida, die ik tijdens de tour heb leren kennen. Ook kwamen er nog wat kamergenootjes, dus dat was gezellig! We slapen hier met 10 op een kamer en mijn bed staat zo ongeveer in de douche (gelukkig kon ik kiezen want het andere bed staat zo ongeveer in de wc), dus heel veel ruimte hebben we niet.

Vandaag ben ik met Ida in de toeristenbus gestapt en hebben we heel Sydney centrum en Bondi doorgetoerd. Wauw, wat een stad is dit zeg! Niet te geloven zo groot en zó veel te zien. Het is wel een lekker idee dat ik gelukkig de komende 5 maanden de tijd heb om te doen wat ik wil, al ben ik niet van plan om elke dag zo toeristisch te gaan doen. Dus tussen alle activiteiten door, ben ik inmiddels op zoek naar een kamer en die hoop ik zo snel mogelijk te vinden, al wordt dat nog bijzonder lastig. Verder geniet ik hier nog even van het mooie weer, want het is de vraag hoelang dat er nog gaat zijn! Er staan alweer heel wat dingen op het programma voor deze week en maandag ga ik al aan het werk, mijn eerste stagedag, dus ook dat is best spannend.

Ik hoop dat met jullie in Nederland ook alles goed gaat :)

Mochten jullie na het lezen van dit verslag nog tijd over hebben: https://picasaweb.google.com/107471614742581338020/Australia2011?authkey=Gv1sRgCKKjk9jgudaPhwE# kun je hier nog even naar de foto’s van de afgelopen dagen kijken!

Liefs Annick

• 08 Maart 2011 - 13:52

Megan:

Hahah een wolfspin! jeetje die zijn echt goor, maar dat beest had zich dus gevestigd in de bus, daar zou ik geen eens tegen kunnen xD!

Mooi dat dit hostel je ook goed bevalt, succes weer de komende dagen!

Xxx

• 08 Maart 2011 - 14:49

Caroline:

Als je terug bent, is een schrijverscarriere misschien wel wat! Wat een leuke reisverslagen zijn het iedere keer! Het lijkt inderdaad of we erbij zijn. (scheelt weer met bijpraten als je weer thuis bent...) Geniet nog even van je vrije dagen, want maandag gaat het echte leven beginnen: veel succes en ook de groeten van de andere Molegraafjes!

• 08 Maart 2011 - 15:39

Steef:

Hahahahhaha die wolfspin, ik word gek bij het idee! Moet ook zo lachen om de beschrijving, hahaha! Het klinkt verder (behalve die spin dan ja) allemaal heel mooi en bijzonder wat je tot nu toe gezien hebt!

En wat Caroline zegt, je schrijft echt geweldig leuk! ^^ Kan me iedere keer inderdaad goed inleven, haha. Blij om te horen dat het hostel zo goed is en nummer 2 is qua sfeer! En anders maak jij het daar wel gezellig, haha!

Veel plezier in Sydney de komende tijd! Geniet ervan en vooral veel foto's blijven maken!

Liefs! <333

• 08 Maart 2011 - 16:12

Betty:

Nou weer een heel verhaal, leuk om zo met je mee te reizen!
    Foto's ook bekeken, dus we zijn weer helemaal bij. Alleen missen we de spider!?
    Geniet deze week nog van je vrie dagen en maandag succes!

Groetjes Richard en Bettty

• 08 Maart 2011 - 16:22

Mam:

Net thuis uit school... maar eerst even lezen wat je allemaal hebt meegemaakt/doorstaan!!
    Een klein, kaal spinnetje in je slaapkamer is voor jou voortaan 'peanuts'. Het was weer hartstikke leuk om je verhaal te lezen! dikke kus mam

• 08 Maart 2011 - 17:46

Lisanne:

Och meis! Wat een heerlijk verhaal was dat weer..ik was helemaal aan het genieten! haha.. heb lekker gekookt en ben daarna met mijn bord voor mijn laptop met jouw verhaal gaan zitten:p! Wat een avonturen (en spinnen!) toch allemaal!:) Ik hoop dat je snel een kamertje vind meis!
    xxx uit Oslo

• 08 Maart 2011 - 17:53

Inge:

Hee Annick, wat leuk om hier je verhalen te lezen! Jij maakt heel wat mee! Hahah zo grappig hoe jij dat zit te vertellen over die spin! Ik moest er heel hard om lachen!

Heel veel plezier tijdens je eerste stagedag en ik hoop nog meer van je verslagen te lezen!

Geniet ervan!

Liefs Inge

• 08 Maart 2011 - 18:01

Inge Scheffer:

Oh ik zie dat er hier meer Inges zijn .. maar dit hierboven was ook van Inge Scheffer, haha. Zal voortaan mn achternaam ook neerzetten! Liefs

• 08 Maart 2011 - 22:31

Bert (pa):

Nou weer heel wat beleefd hoor en mooi geschreven. En mooie foto's. We zouden er jalours van worden. Nu maar hopen dat je snel een geschikte kamer kunt vinden. En voor maandag al vast veel succes.
    Groetjes, pa xxx

• 09 Maart 2011 - 09:49

Jaitske:

Je schrijft echt leuke reisverslagen meis :) Superleuk om steeds van je avonturen mee te genieten! Veel plezier deze week en alvast heel veel succes met je eerste stagedag!

Xxx

• 09 Maart 2011 - 16:01

Nanja Wierda:

Iewww die wolfspin!! :(
    Succes op je eerste stagedag!
    X

• 09 Maart 2011 - 16:47

Inge :

ik zou echt gek worden van dat no worries- gedoe daar. Maar ik denk ook wel dat je daar snel aan wend en zelf ook zo'n attitude krijgt.
    Veel plezier nog in Sydney! en succes met je stage, of loop jij die wel eigenlijk nog?? :P

• 09 Maart 2011 - 17:36

Oma En Opa:

Alweer zo'n leuk reisverslag....je krijgt daar wel heel veel complimentjes over he? Het zit vast in de familie..dat schrijven! Ik hoop maar dat je snel een kamer vindt in Sydney, dan heb je een beetje een eigen"stek"!
    Succes hoor, en veel liefs van ons , dikke kus, oma en opa

• 10 Maart 2011 - 14:59

Je Collega's:

Je maakt leuke dingen mee en schrijft je verhalen mooi op. Als wij hier zo hard aan het werk zijn beginnen we al aardig groen te worden. Affin je stage wacht nu natuurlijk ook op je, dus je hebt straks ook druk maar wel gezellig druk. Hoop je. Meid veel plezier nog en hou ons op de hoogte.

• 10 Maart 2011 - 20:58

Natasja Hofman:

Hey Annick!
    Ik heb elke dag op m´n werk wel ff (een paar uur) de tijd om me te vervelen op internet.. dus heb allte tijd om iedereens reisverslag te lezen. De jouwe klinken wel erg leuk hoor! Vooral natuurlijk om dat jij nog niet aan het werk bent haha. Maar die spin, mennnn ik zou ook geen oog dicht meer doen!
    Heel veel plezier nog!! xx

• 11 Maart 2011 - 07:32

Johan:

He Annick,

Even aardig een wetenswaardigheidje over de wolfspin uit de Wikipedia. Ik citeer (ongeveer): 'Sommige soorten leven in holtes om hun prooien op te wachten terwijl andere rondzwerven op zoek naar een geschikt slachtoffer. Ze leggen een merkwaardige voorkeur aan de dag voor blonde jonge vrouwen uit Nederland.' .... Maar jij kijkt verder wel goed uit hè! :-))

Groetjes van mij